Kezdőlap / Szolgáltatások / Implantáció

Implantáció

Az elveszett fogak teljes értékű pótlása mesterséges gyökérrel

Van olyan helyzet, hogy csak egyetlen fog hiányzik és a páciens nem akarja lecsiszoltatni két egészséges fogát egy hídpótláshoz. Más esetben csak egy fog hiányzik ahhoz, hogy rögzített hídpótlást lehessen készíteni és ne kelljen kivehető pótlást használni. Bizonyos esetekben pedig a teljes lemezes pótlás stabilitását szeretnénk növelni, hogy ne essen ki folyamatosan evés közben. Ezekre a problémákra nyújt megoldást az implantáció.

Az implantátum tulajdonképpen egy titán csavar, amit azért helyezünk a csontba, hogy az eltávolított fog gyökerét helyettesítsük. A fog koronai részét az implantátumra helyezett fémkerámia vagy cirkóniumkorona testesíti meg. Más esetekben az implantátum elhorgonyzási eszközként funkcionál, például egy kivehető pótlás stabilizálásakor.

Az implantáció menete a netFOG rendelőben:

  1. Az első találkozáskor az anatómiai viszonyok felmérése és konzultáció a szájsebésszel, mely a netFOG rendelőben ingyenes.
  2. A megfelelő röntgenek alapján nyert információk birtokában az implantátum típusának és mennyiségének meghatározása és a kezelés költségének kiszámítása.
  3. Az implantátum behelyezése helyi érzéstelenítésben, fájdalommentesen, végig vízhűtés mellett, hogy elkerüljük a csont esetleges károsodását.
  4. 5-6 hónap várakozási idő, esettől függően, ami az implantátum megszilárdulásához szükséges.
  5. Helyi érzéstelenítésben az implantátum felszabadítása és az ínyformázó felhelyezése, aminek az a feladata, hogy 2-3 hét alatt az ínyt megfelelő, esztétikus formájúra alakítsa.
  6. A korona vagy egyéb felépítmény felhelyezése az implantátumra.

Implantátumainkra két év garanciát vállalunk a Netfog rendelőben!

Rólunk mondták

Pácienseink képes szöveges formában és videóinterjúkban mondják el tapasztalataikat és véleményüket a Netfog.hu fogorvosi rendelőről.


Rólunk mondták