1027 Budapest, Margit körút 64/b – I. em. 9. | Hétfő – Péntek 8:00-20:00

Kezdőlap / Szolgáltatások / Fogkő eltávolítása

Fogkő eltávolítása

A fogkő eltávolítás menete a netFOG rendelőben:

  1. Egy speciális, kellemesen gyümölcsös ízű, érzéstelenítő zselé alkalmazásával elzsibbasztjuk az ínyt, még fájdalommentesebb kezelést biztosítva pácienseinknek.
  2. A fogkő eltávolításhoz egy modern, ultrahangos frekvencián dolgozó berendezést használunk, különleges odafigyelés és megfelelő vízhűtés mellett, amivel a lehető legkíméletesebben távolítjuk el a fogkövet a fogak minden egyes felszínéről.
  3. A kezelés következő lépésében, a legkedvezőbb esztétikai hatás érdekében, egy magas nyomáson kifújt sóoldattal távolítjuk el az elszíneződéseket a fogak felszínéről.
  4. A fogkő eltávolítást a polírozással fejezzük be, ami lesimítja a zománc felszínét, így csökkentve a fogkő ismételt kialakulásának esélyét.

Egy fontos lépés fogai egészségének megőrzéséhez

A fogkő eltávolításnak kiemelt szerepe van a fogágybetegség kialakulásának megelőzésében. A már kialakult ínygyulladás megszüntetése kapcsán is ez az első lépés a kezelés során. A fogkő eltávolítás után nagymértékű életminőség javulás is várható, hiszen az ínyvérzést és a kellemetlen szájszagot is legtöbbször a fogkő okozza.

A fogorvosnak fontos szerepe van a fogkő lerakódásának felismerésében, hiszen a páciens nem minden esetben észleli annak jelenlétét. A fogkő egyik típusa például tipikusan az íny alatt alakul ki, ennek diagnosztizálása speciális műszereket és szakmai hozzáértést igényel. A netFOG orvosai kiemelt figyelmet fordítanak a fogkő felismerésére, és meglétére minden esetben felhívják a páciensek figyelmét, majd megfelelő kezelést alkalmaznak.

Rólunk mondták

Pácienseink képes szöveges formában és videóinterjúkban mondják el tapasztalataikat és véleményüket a Netfog.hu fogorvosi rendelőről.


Rólunk mondták