Gyökérkezelés Budapest, 1027, Margit körút 64/b – I. em. 9. | Hétfő – Péntek 8:00-20:00

Kezdőlap / Szolgáltatások / Gyökérkezelés

Gyökérkezelés

A gyökérkezelés egy hatásos fogmegtartó kezelés

Amikor egy fog begyullad és panaszt okoz, akkor két lehetőség kínálkozik a fogorvos számára, hogy megszüntesse a fájdalmat. Az egyik opció a fog eltávolítása, de az ilyenkor hátramaradó foghiány pótlása bonyolult és költséges feladat. A másik lehetőség a fog gyökérkezelése.

Mivel a gyökérkezelt fogak már nem élnek, ezért kiszáradnak és törékennyé válnak. Sajnos sok esetben a fogak olyan szerencsétlenül törnek le, hogy egyetlen megoldás marad csupán, a fog eltávolítása. Ha ezt el szeretnénk kerülni, akkor a gyökérkezelt fogakat minden esetben fogkoronával, vagy a fog teljes felszínét beborító, betéttel érdemes ellátni.

A gyökérkezelés menete a netFOG fogorvosi rendelőben:

  1. A gyökérkezelésre Budapest 2. kerületében található fogorvosi rendelőnkben kerül sor.
  2. Első alkalommal a panaszos fog megnyitása és a gyökércsatornák kitisztítása speciális műszerekkel. A kezelés végén a fogat gyógyszeres töméssel látjuk el.
  3. A gyökércsatornák kezelését addig folytatjuk, amíg a fog panaszmentessé nem válik. Ekkor elkészítjük a gyökértömést és a fogat hosszútávú ideiglenes töméssel látjuk el.
  4. Két hónapos várakozási idő után a fogat vagy fogkoronával, vagy betéttel látjuk el.
Rólunk mondták

Pácienseink képes szöveges formában és videóinterjúkban mondják el tapasztalataikat és véleményüket a Netfog.hu fogorvosi rendelőről.


Rólunk mondták