1027 Budapest, Margit körút 64/b – I. em. 9. | Hétfő – Péntek 8:00-20:00

Kezdőlap / Szolgáltatások / Fogkorona és foghíd

Fogkorona és foghíd

Mindenkinek joga van teljes értékű fogakhoz és rágóképességhez

Fogkoronát gyökérkezelt, illetve nagy foganyaghiánnyal rendelkező fogakra készítünk, abból a célból, hogy esztétikusan pótolja a fog hiányzó részét, és meggátolja további romlását. A foghíd feladata, hogy pótolja a hiányzó fogakat, miközben a hiány körüli fogakon van elhorgonyozva.

Netfog fogorvosi rendelőben a fogakat a legmodernebb követelményeknek megfelelően készítjük elő. A fogakon egy speciális vállat alakítunk ki, amihez a fogkorona széle pontosan illeszkedik.

A foghidak és fogkoronák különféle anyagokból készülhetnek:

  1. fémvázra égetett kerámia: a legelterjedtebb fajta, megbízható, esztétikus és a leggazdaságosabb megoldás
  2. aranyvázra égetett kerámia: az arany jó megmunkálhatósága miatt pontosabban önthető, továbbá rendkívüli módon szövetbarát viszont a felhasznált nemesfém miatt költséges megoldás
  3. cirkónium vázra égetett kerámia: fémmentes fogpótlásként is ismert, mivel már maga az alapváz is fehér színű, rendkívül esztétikus, de a költséges gyártási technológia miatt az ára is magasabb

A fogkoronák és foghidak elkészítésének fázisai a Netfog rendelőben:

  1. A fogak megfelelő formájúra alakítása helyi érzéstelenítésben, majd lenyomatvétel a fogívekről.
  2. A lenyomatok segítségével a fogtechnikai laboratóriumban elkészítik a fogpótlásvázát, melynek pontosságát a fogorvos a következő kezelés alkalmával ellenőriz le. Ha mindent rendben talált, akkor az orvos visszaküldi a munkát a technikusnak, aki elkészíti a végleges foghidat vagy fogkoronát, ami már úgy néz ki, mintha a páciens saját foga lenne.
  3. A kész fogpótlás beragasztása.

netFOG fogorvosi rendelőben a fogkoronákra és a foghidakra két év garanciát vállalunk.

Rólunk mondták

Pácienseink képes szöveges formában és videóinterjúkban mondják el tapasztalataikat és véleményüket a Netfog.hu fogorvosi rendelőről.


Rólunk mondták