Napjainkban egyre elterjedtebbé vált az egészségtudatos nézet, amelynek hála az emberek több időt és figyelmet fordítanak egészségük megőrzésére, fejlesztésére vagy esetleges visszanyerésére. Tudatos táplálkozás, mindennapos testmozgás, hatékony stresszkezelés, szűrővizsgálatokon való részvétel mind hozzájárul a teljes és kiegyensúlyozott élet alapjainak megteremtéséhez. Így van ez a rendszeres fogorvosi vizsgálattal is.

Gyermekkorában bizonyára Ön is rettegett a fogorvostól és alig várta, hogy véget érjen a nála tett látogatása. Annak érdekében, hogy ne kelljen mindennapos vendégnek lennie a rendelőben, valószínűleg mindent megtett. Figyelt a szájhigiéniára, próbált kevesebb édességet enni és amikor baj volt időben orvoshoz fordulni. Azonban van egy dolog, amit nem tud odafigyeléssel megelőzni, mivel a genetika alakítja: a fogai állása és pozíciója.

Gyermekkorban sokáig kínosnak számított a fogszabályzó viselése és a gyerekek sokszor a gúny tárgyai lettek a fémes-fényes eszköz miatt. Azonban elindult egy divathullám, amely napjainkban sem hagyott alább és amelynek köszönhetően ma is bátran és büszkén viselhet akár Ön is felnőttfejjel fogszabályzót! Míg gyermekkorban leginkább a rágási és beszédproblémák miatt szükséges a fogszabályzó viselése, felnőttkorban leginkább az esztétikai szempont a mérvadó.

A bedőlt, keresztben álló fogak, rések és torlódások nem csak az arc összképét változtatják meg, valamint akadályozzák az embert a rágásban és a tiszta beszédben, hanem különböző betegségekhez is vezethetnek. Ilyen például a fogszuvasodás, a fog kilyukadása vagy egyéb fogíny problémákhoz. Nagyon zavaró lehet, ha az alsó és a felső fogsor nem kapcsolódik egymáshoz megfelelően. A kellemetlenségek tovább fokozódhatnak állkapocsízületi fájdalommá, fogcsikargatássá vagy akár fogkimozdulássá is.

Amennyiben a fájdalomtól tart nem kell félnie, mivel ma a technológia fejlődésével kíméletesen segíthet fogai esztétikai megjelenésén. Maga a folyamat egy panorámaröntgen készítésével kezdődik, melynek köszönhetően a szakorvos könnyedén azonosítani tudja a fogak elhelyezkedését. A modern eszközöknek hála a korábbiakhoz képest is csökken a kezelés időtartama és vele együtt a kellemetlensége is. Már léteznek olyan eszközök, amelyek nem igénylik a folyamatos orvosi kontrollt, hanem teszik a dolgukat folyamatos felügyelet nélkül.

Fogszabályozás nem csak az esztétikus fogsor elérése céljából

A folyamat mibenléte és az egészségügyi szempontok mellett, az esztétikai megjelenés sem utolsó. Szerencsére ma már trendi az egészségtudatosság, így világhírű sztárok is büszkén vállalják fel és mutatják meg fogszabályzóikat a nagyvilágnak. Csak néhány, akiről lehetett hallani: Emma Watson, Harry herceg, Nicolas Cage, Beyoncé, Drew Barrymore, Justin Bieber, Miley Cyrus, Katherine Heigl.

Nem minden esetben a szinte láthatatlan típusokkal villognak, hanem az extrémebbnél extrémebb csillogó, színes és az aktuális megjelenéséhez passzoló brackettekkel. A diszkrét porcelán láthatatlan, a zafírkristály  átlátszó és a nyelv felőli fogszabályzó (Incognito) mások számára észrevehetetlen. Azonban sokan szeretik felhívni a figyelmet magukra és egészségtudatosságukra, egyéniségük és egyediségük megcsillogtatására egyaránt.

A fogszabályozás a sztárok életében is jelen van

Emlékezzünk csak vissza a 2000-es években berobbanó énekesnőre Gwen Stefani-ra, aki extrém megjelenésével – színes hajával, merész öltözködésével szinte stílusa kiegészítőjeként viselte a hatalmas fémes fogszabályzóját. Ott van továbbá Tom Cruise, aki 40 éves volt, mikor fogszabályzó használata mellett döntött és bátran, mosolyogva felvállalta viselését. Azóta gyönyörű fogsorral rendelkezik, melyet ugyanolyan büszkén visel, mint ahogyan a segítségére levő fogszabályzót is hordta egykor.

A hazai sztárvilágban is elterjedt a divathullám és egyre többen vállalják fel büszkén és osztják meg közösségi oldalukon fogszabályzós képeiket. Nem tett másképp a gyönyörű és sokak által ismert Ördög Nóra sem, aki Instagramon tárta rajongói elé mosolygós fogszabályzós képét és vele együtt pozitív gondolatait.

Bátran követheti példáikat és lehet egészségtudatos, mert az egészségtudatosság menő!

Ha szeretne Ön is a sztárokéhoz hasonló divatos vagy akár láthatatlan fogszabályozót, keressen fel bennünket a Budapest II. kerületében található fogorvosi rendelőnkben, hogy együtt megtaláljuk az Ön számára ideális felnőtt fogszabályozás! Kérjen időpontot az alábbi gombra kattintva, elérhetőségeink egyikén!