Jelenleg közel egymillió ember él hazánkban, akik számára a teljes kivehető műfogsor jelenti a fogpótlás lehetőségét. Noha a kivehető műfogsort viselők többsége a nyugdíjas korosztályból kerül ki, a nagyobb mértékű foghiány nem kizárólag csak időskori probléma: szükségessé teheti például egy baleset, fogszuvasodás, esetleg szájüregi megbetegedés. A jó hír, hogy ma már esztétikus, valóban jól használható, stabil és erős teljes kivehető műfogsorok készíthetők.

A teljes kivehető műfogsor készítés menete

A műfogsor jó megoldás teljes foghiány esetén, illetve néhány saját fog megléte esetén. Készíthető csak alsó-, csak felső- vagy mindkét műfogsor. Foghúzás után, amikor begyógyulnak a sebek, precíz lenyomat készül a fogsorról, hogy az tökéletesen illeszkedjen a szájba. A végleges minta elkészültével kiválasztásra kerül, hogy milyen fogalak, fogméret és fogszín illik legjobban a páciens szájába, aminek köszönhetően természetes, egészséges esztétikai hatás érhető el. Ma már teljesen reprodukálható az eredeti fogsor, de akár annál sokkal szebb is készíthető.

A teljes kivehető műfogsor előnyei:

  • sokak számára elérhető, kedvező árú fogpótlás,
  • gyorsan, néhány nap alatt elkészíthető,
  • esztétikus fogpótlás,
  • viselése hamar a mindennapi rutinná válik,
  • tökéletes támaszt nyújt az arcizmoknak, ettől azok újra feszesek lesznek, megszűnik az arc beesettsége.
A műfogsort a miniimplantátumok gömbfejéhez rögzítő perselyek A miniimplantátum sematikus rajzán látható a csavarmenet és a fogsort rögzítő gömbfej
A műfogsort a miniimplantátumok gömbfejéhez rögzítő perselyek A miniimplantátum sematikus rajzán látható
a csavarmenet és a fogsort rögzítő gömbfej
Műfogsorragaszó nélkül
Műfogsorragaszó nélkül

A kivehető műfogsor rögzítésére is van megbízható megoldás

Kimondottan erre a célra fejlesztették ki a mini titán implantátum-rendszert.

Az implantátum gyökere csak kicsit vastagabb, mint egy injekciós tű. Az ínyen keresztül lehetséges a gyökér beültetése közvetlenül az állcsontba. Az alsó műfogsor rögzítéséhez 4 db, a felső protézis rögzítéséhez 6 db mini implantátumot használunk. Természetesen, a teljes művelet érzéstelenítéssel kezdődik, így nem jár fájdalommal, maximum egy kis nyomást érez a páciens. Ezután nagyjából másfél óra alatt beültethető a szükséges számú mini titán implantátum. A beültetést követően átalakítjuk a régi műfogsort, így az azonnal visszahelyezhető, de a fogprotézis rögzítését biztosító elem felhelyezésével általában 3 hónapot várni kell. A rögzítőelem után a protézis gyorsan és könnyedén rápattintható az ínyből kiálló mini implantátumokra.

A mini implantátum rendszernek köszönhetően a műfogsor minden pillanatban stabilan a helyén marad, keményebb ételeket is el tud rágni vele. Ráadásul elfelejtheti a műfogsorragasztók használatát is.

Ha Önnek is teljes kivehető műfogsorra van szüksége, kattintson az alábbi gombra és kérjen időpontot állapotfelmérésre a műfogsorkészítésre és rögzítésre specializálódott kollégánkhoz a Netfog Fogorvosi Rendelőbe! A konzultáció végére, melyre 2. kerületi fogászatunkon kerül sor, egy részletes kezelési tervet kap és minden információ birtokában lesz a döntéshez.