Manapság az elveszített fogak pótlásának egyik legnépszerűbb megoldása a teljes kivehető műfogsor – és nem csak az idős korosztály körében. Az esztétikai és funkcionális biztonség mellett az egyik legnagyobb elvárás a műfogsorokkal szemben a stabil rögzítés, hiszen senki sem szeretne kellemetlen helyzetbe keveredni használat közben. A maximális kényelem, a fogsor stabilitása és a jó rágási készség biztosítása érdekében ma már lehetőség nyílik arra, hogy speciális mini implantátum rendszerek segítségével rögzítsük a teljesen kivehető műfogsort.

Kinek ideális a mini implantátumokkal történő műfogsorrögzítés?

A beépíthető mini implantátum rendszer azoknak a pácienseinknek nyújt tartós megoldást, akik már jelenleg is teljes kivehető fogpótlással élnek, de problémát okoz számukra az instabil protézisük. Annak is érdemes átgondolnia a protézisrögzítés lehetőségét, akinek most válik aktuálissá a fogprotézis készítése és meg sem szeretné tapasztalni az ezzel járó kellemetlenségeket.

A kifejezetten műfogsor rögzítéshez kifejlesztett mini implantátumok a klasszikus implantátumokhoz képest vékonyabbak, így olyanoknak is beültethetők, akiknek a klasszikus implantátumok nem.

Hogyan történik a mini implantátummal történő műfogsorrögzítés?

Általánosságban elmondható, hogy az alsó műfogsor rögzítése esetén négy, a felső protézis rögzítése esetén hat darab mini implantátum beültetése szükséges. A műfogsorba pedig speciális gumigyűrűs házakat helyezünk, amelyek patentszerűen finoman rápattannak az implantátum íny fölé kiemelkedő gömbfejű végére. A pontos eljárás természetesen a páciens csontállományának egyéni adottságaitól is függhet, így feltétlenül szükséges egy előzetes állapotfelmérő vizsgálat, amely során a szükséges panoráma röntgen, valamint a szájvizsgálat eredményeképpen pontos képet kapunk a lehetőségekről.

Kedvező eredmény esetén a mini implantátumok beültetését normal helyi érzéstelenítés mellet végezzük, így nem jár fájdalommal és kb. 1,5 óra alatt elvégezhető. A mini implantátumok behelyezését követően a műfogsor egy kis átalakítás után ugyanúgy használható, mint előtte. A protézis végleges stabilitását a 3 hónap múlva, a patentházak fogsorba történő behelyezésekor érjük el.

Mini implantátum műfogsorban Mini implantátum és műfogsor
Mini implantátum műfogsorban Mini implantátum és műfogsor

A mini implantátumokkal történő rögzítés előnyei:

  • A mini implantátumoknak hála a fogsor minden pillanatban stabilan a helyén marad. Nyugodtan beszélhet, nevethet, nem kell attól félnie, hogy egy rossz pillanatban elmozdul a műfogsora.
  • Rögzített protézissel bátran eheti kedvenc ételeit, a keményebb falatokat is biztonságosan meg tudja rágni vele.
  • Többé nem lesz szüksége műfogsorragasztó használatára, anélkül sem mozog a protézise.
  • Visszakapja önbizalmát, természetes mosolyát!

Szeretne Ön is megszabadulni a műfogsorproblémáktól?

Kattintson az alábbi gombra és kérjen időpontot a Budapest 2. kerületi fogorvosi rendelőnkbe, egy kötelezettségektől mentes állapotfelmérő vizsgálatra! A vizsgálatot műfogsorrögzítés szakértő fogorvosunk végzi a Netfog Fogorvosi Rendelőben, aki nap mint nap csak ezzel foglalkozik. A konzultáció eredményei alapján egy részletes kezelési tervet készítünk és minden információ a birtokában lesz a megalapozott döntéshez.