A korszerű fogpótlás napjainkban már többféle módon is megvalósítható. Ugyan a modern fogászatban kiemelt jelentőséggel bír a saját fogak megőrzése, de sajnos ez bizonyos esetekben nem megoldható. Ha a hagyományos fogtömés nem elegendő, akkor a gyökérkezelés, vagy az inlay lehet a megfelelő döntés. Nem csak a mesterséges úton történő foghúzás során veszíthetőek el a saját fogak, hanem a fogágy-betegség következtében azok maguktól is kihullhatnak. Nagyon fontos azonban, hogy mihamarabb sor kerüljön a fogpótlásra, ezen ugyanis akár az egészséges emésztés is múlhat. Cikkünkben annak igyekszünk utánajárni, hogy milyen előnyökkel jár az, ha nem hanyagoljuk el a foghiányt, és a fogpótlás mellett döntünk.

Fontos az időtényező!

Nem véletlen hangsúlyozzák a szakemberek, hogy célszerű mihamarabb gondoskodni a pótlásról. Az elvesztett fogak helyén csontleépülés tapasztalható, ami megnehezítheti a későbbi implantátum beültetést. Ha rés keletkezik a fogsoron, akkor a szomszédos fogak hajlamosak bedőlni oda. Az is előfordulhat, hogy a fogsor ellenkező felén fokozott terhelésnek lesznek kitéve a fogak, mely így azok idő előtti romlásához vezethet. Látható tehát, hogy akár egyetlen elvesztett fog is hatással lehet a fogsor egészére, éppen ezért célszerű mihamarabb a fogpótlás lehetőségével élni.

Fogpótlás az emésztés egészségéért

A fogak kiemelt szerepet töltenek be az emésztést illetően. Előkészítik a táplálék gyomorba jutását, ám ha nem állnak rendelkezésre a megfelelő fogak, akkor annak az emésztés, a felszívódás is hátulütőit láthatják. A fogpótlás tehát nem pusztán esztétikai kérdés, hanem sokkal inkább az egészségre ható faktor.

Fogkoronák Kanalak lenyomatvételhez

Teljes fogsor, mint a magabiztosság alapköve

Hosszasan vitatkozhatnánk arról, hogy a magabiztosság milyen tényezőktől függ, de alapvetően elmondható, hogy az esztétikus, teljes fogsor igen lényeges eleme annak. Akár egyetlen fog hiánya is önbizalomhiányt okozhat, pláne, ha jól látható helyen van az. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a hiányos fogsorral élők nem szívesen mosolyognak, vagy ha mégis megteszik, akkor fogsorukat titkolva biztosan nem lesz őszinte a gesztus. Mindez befolyásolhatja a társas kapcsolatokat és azt a magabiztosságot, amely nélkül elképzelhetetlen a karrier és a magánélet terén megélt siker. Nem lehet tehát elégszer hangsúlyozni, hogy a fogpótlás az életminőséget jelentősen javító tényező, melyre mindenképpen figyelmet érdemes fordítani az érintetteknek.

Korszerű megoldások a teljes fogsor érdekében

A magánklinikák minden korábbinál szélesebb lehetőségekkel várják a pácienseket, így mindenki számára megtalálható az ideális megoldás. A hagyományos híd mellett még mindig sokan teszik le a voksot, de a részleges vagy teljes fogpótlás is egyfajta lehetőség az érintettek számára. A leginkább korszerű választásnak az implantátum beültetése bizonyul, amely akár pillérként is szolgálhat a híd, vagy akár a teljes fogsor rögzítésére. Ma már tehát kivédhető a kivehető fogsor jelentette kényelmetlenség, ugyanis a megfelelő helyekre implantátumot beültetve rögzíthetővé is válhat az.

Sokan tartanak a fogászati kezelésektől, de a megfelelő szakember és klinika mellett döntve barátságos környezetben zajlik a szükséges eljárás. Az emberközpontú hozzáállás és a részletes tájékoztatás a fogpótlás elkészítése során is olyan előnyöknek számítanak, melyek meggyőzőek lehetnek még azok számára is, akik korábbi rossz tapasztalataik miatt tartanak a fogorvostól.

Tegye meg az első lépést az új, tökéletes mosolya felé vezető úton! Kattintson az alábbi linkre és kérjen időpontot egy kötelezettségektől mentes állapotfelmérésre!