A láthatatlan fogszabályozás egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen jól látható készülék nélkül segíthet a szabálytalanságok kiküszöbölésében. Ugyan mindegyik típusa nem minden esetben alkalmazható, de kisebb torlódások és hézagok esetén gond nélkül használhatók az átlátszó sínek (alignerek). Az ép, szabályos fogsor nagymértékben hozzájárul az igényes megjelenéshez és ezzel együtt a magabiztossághoz. Nem pusztán a megjelenés érdekében érdemel figyelmet, hanem a fogak egészségének apropóján is.

Fogszabályozás felnőttként

Sokan vannak, akiknél gyermekkorban elmaradt a fogszabályozás. Kétségbeesésre azonban semmi ok, ugyanis felnőttként is van lehetőség a szabályos fogsor elérésére. Bár a csontosodási folyamatok lezárulása miatt ekkor már időigényesebbnek bizonyul, de a kiindulási állapottól függően így is körülbelül másfél év alatt szép eredmények érhetőek el. A láthatatlan fogszabályozás kifejezetten keresett, hiszen számos munkakör esetében fontos, hogy ne lehessen látni a készülék és ne akadályozzon az, például a kommunikáció közben.

Fókuszban a fogak egészsége

Mint már említettük, a fogak egészségére is rányomhatja bélyegét az, ha a fogsor rendezetlen. A torlódások, a fogak közötti hézagok, az egymásra dőlő fogak megnehezítik a fogak tisztítását, ennek pedig hamar fogszuvasodás lehet a vége. A szabálytalan fogsor beszédzavart okozhat, és mivel a fogakat nem a megfelelő irányból éri a rágóerő, így azok sérülékennyé válhatnak, és akár állkapocs-ízületi problémákkal is szembesülhetnek az érintettek.

Láthatatlan fogszabályozás / hagyományos

Láthatatlan fogszabályozás kivehető, műanyag készülékkel

A Netfog Fogorvosi Rendelő csapata elsősorban kisebb torlódások kijavítására javasolja a műanyag, áttetsző síneket, melyeket személyre szabottan készítenek el. Ez nincsen a fogakhoz rögzítve és étkezések előtt ki kell venni. A nagyfokú pontossággal elkészített sínek teljesen láthatatlanok és gondoskodnak arról, hogy az akár hagyományos fogszabályozással elért eredményeket még inkább tökéletesíteni lehessen, vagy egyszerűen sikerüljön a kisebb torlódásoktól is megszabadulni.

Nyelv felőli fogszabályozó készülék

Szintén a láthatatlan fogszabályozás egyik típusáról beszélhetünk a nyelv felől rögzített készülék esetében. Ez a fogív belső oldalára kerül rögzítésre, és így tulajdonképpen láthatatlan mások számára. Kíméletes szabályozást biztosít a rögzített készülék, mégsem kell kényelmetlenségekkel számolni étkezés vagy beszéd közben. Mindez hatalmas előnynek számít, és sokan kifejezetten ezt keresik egy hatékony fogszabályozó esetében. Fontos hangsúlyozni ugyanakkor, hogy bármilyen típusú szabálytalanság kezelhető vele.

A nagyobb szabálytalanságok esetén akár a klasszikus fogszabályozó készülék használata is szóba jöhet. Ezekből a készülékekből is léteznek esztétikus, zafírkristály anyagú fogszabályzók. A tapasztalatok azt mutatják, hogy napjainkban kifejezetten trendinek számít a készülék viselése, hiszen azt mutatja, az érintett személy odafigyel megjelenésére és fogainak egészségére. Míg talán saját gyermekkorunkban a fogszabályzó viselése kellemetlenségeket szült, addig manapság gyermekek és felnőttek körében is egyre többen választják a kezelés előnyeit. A láthatatlan fogszabályozás remek alternatívát kínálhat azok számára, akik kisebb torlódásaikat szeretnék kezeltetni és ezt láthatatlan módon, a leginkább kényelmesen tennék meg. A fogszabályozó viselése során különös figyelmet érdemes fordítani a szájhigiéniára. A megfelelő szakrendelésen ezt is megtanítják az orvosok, így a végeredmény minden tekintetben esztétikus, egészséges fogsor lesz.

Ha szeretné megtudni, milyen lehetőségeink vannak Önnél a fogszabályozásra, kattintson az alábbi gombra és kérjen időpontot egy kötelezettségektől mentes állapotfelmérésre! Fogszabályozásra specializálódott fogorvosunk fogadja Önt és a vizsgálat végére minden információ a birtokában lesz a döntéshez.