Ki ne emlékezne a Házibuli című film ikonikus csókjelenetére a két pórul járt fogszabályzós tinédzserrel. Ez a kép jól tükrözi a fiatalkori fogszabályzáshoz kapcsolódó régi tévhiteket, melyek szerencsére – a hagyományos, fémszínű, drótkerítésre hajazó antik típusokkal együtt – már teljesen kikoptak a köztudatból. A gyermek fogszabályozás jótékony, hatékony és trendi!

Ma már a fogszabályzó nem csupán orvosi segédeszköz, hanem – számos esztétikai és egészségügyi előnye mellett – a fiatalok trendi kiegészítőként is szívesen viselik. Szülőként persze komoly felelősség, hogy idejében – vagy akár megelőző jelleggel – igénybe vegyük ezeket a kezeléseket, melyek révén rengeteg időt, kellemetlenséget és fájdalmas beavatkozást spórolunk meg gyermekünknek a későbbiekben.

Mikor kezdjük el a gyermek fogszabályzó kezeléseket?

Az első szűrővizsgálatra akár már hét évesen sor kerülhet, hiszen a fogászati eltérések kezelésének zömét a fogváltás idején érdemes elkezdeni. Ebben az időszakban még rugalmasabb a csont, mint felnőtt korban, ezáltal a kezelés gyorsabban és könnyebben kivitelezhető. Szintén a korai kezelés mellett szól, hogy még viszonylag egyszerű készülékekkel – a maradandó fogak eltávolítása nélkül – lehetővé válik az állcsont és a fogak növekedésének irányítása. A kivehető fogszabályozók ideális kora a gyermekkor. A fiatalok könnyedén hozzászoknak az eszközökhöz, nem jár semmilyen kellemetlenséggel számukra a viselés. Szép, egészséges fogsor lehet az időben megkezdett fogszabályozás eredménye.

Menő a gyermek fogszabályzó!

Rögzített fogszabályzásra csak kamaszkortól nyílik lehetőség, amikor a fiatal páciens összes tejfoga kihullott már. A tapasztalatok azt mutatják, hogy fix fogszabályzó esetén általában másfél év tartós viselésre van szükség a tökéletes eredmény eléréséhez, illetve további egy éven át szükséges az éjszakai készülék használata. Ezt az időszakot megkönnyíti, hogy ma már a gyermek fogszabályozó nem csupán orvosi segédeszköz, hanem – számos esztétikai és egészségügyi előnye mellett – a fiatalok trendi kiegészítőként is szívesen viselik.

Kivehetős (fankel) fogszabályzó a szájban Kivehetős fogszabályzók
Kivehetős (fankel) fogszabályzó a szájban Kivehetős fogszabályzók
Rögzített fogszabályzó rózsaszínű gumikkal Éjszakai (retenciós) fogszabályzók a gipszmintákon
Rögzített fogszabályzó rózsaszínű gumikkal Éjszakai (retenciós) fogszabályzók a gipszmintákon

Láthatatlan, porcelán vs. szivárvány gumikarikák

Szerencsére a hagyományos, fémszínű, drótkerítésre hajazó fogszabályzók kora leáldozott. Régóta léteznek már a diszkrétebb, porcelán és a még szebb, zafírkristály brackettekkel készített fogszabályzók, melyek a fogakhoz hasonló, fehér színűek, illetve teljesen átlátszók. De az sem jár pórul, aki teljes diszkrécióra vágyik. A teljesen láthatatlan gyermek fogszabályozás lényege, hogy a fogak belső oldalára ragasztják fel a készüléket, így abból a külső szemlélők semmit sem vesznek észre. Ez az Incognito készülék, ami teljes mértékben egyénre szabottan készül, ráadásul aranyból!

Az egészségtudatos életmód térhódításával azonban a fogszabályzó is szimbólum lett, így a merészebbek bátran felvállalják, sőt! Saját személyiségükre szabják. A rögzítő gumikarikák ugyanis széles választékban kaphatók, így időről-időre más színben is viselhető a fogszabályzó, tükrözve a tulajdonosa egyéniségét.

Az Ön gyermekének is szüksége van fogszabályozásra? Vagy csak esedékes egy teljesen fájdalommentes kontroll vizsgálat?

Kattintson az alábbi gombra és kérjen időpontot elérhetőségeink egyikén!