A fogszabályozás Budapesten minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen a vonzó mosoly lehetőségét kínálja az eljárás. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre több felnőtt dönt e megoldás mellett. A mindennapi magabiztosság elmaradhatatlan részét képezi, hogy önfeledten tudjunk mosolyogni. Ha ez nincs meg életünkben, az akár társas kapcsolataink alakulására is rányomhatja bélyegét. De vajon tényleg csak az esztétikai értékek miatt fontos, hogy szükség esetén a fogszabályozás mellett döntsünk?

Fogszabályozás Budapesten, felnőtteknek

Aki megtapasztalta már az egymásra dőlő fogak kellemetlenségeit, az pontosan tudja, hogy ezeknek tisztíthatósága is gyakran akadályokba ütközik. A megfelelő szájhigiénia az érintetteknél gyakran nem a lustaság miatt nem kielégítő, hanem éppen a fogsor adottságainak apropóján. Míg a fogak közötti hézagok nem éppen mutatósak, és hatással lehetnek a rágás hatékonyságára, addig a ferdén növő fogak fájdalmat okozhatnak, vagy éppen gyakori szuvasodással járhatnak együtt. Már gyermekkorban is javasolni szokták a szakemberek a fogszabályozást, de ha akkor elmaradna, felnőttként is élhetünk a lehetőséggel. A felnőtt fogszabályozás Budapesten, a Netfognál kimagasló színvonalon zajlik, és a rendszeres kontrollnak köszönhetően a lehető leggyorsabban igyekeznek letudni a szakemberek az egész folyamatot.

Kezelési terv elkészítésétől a fogszabályzó készülékig

A fogszabályozás első lépése nem más, mint a kezelési terv elkészítése. Ehhez rendszerint röntgenre (panoráma- és teleröntgen) is szükség van, hiszen a szakember így győződhet meg arról, hogy a fogsor milyen állapotban van, és persze a fogszabályozó készülékkel elérni kívántakhoz is segítséget jelenthet a korszerű képalkotó eljárás. A felnőttkorban történő szabályozás esetén nem ritka, hogy szuvas foggal találkozni, vagy például a rendellenesen növekvő bölcsességfogak jelentenek problémát. Elsőként tehát a fogászati problémák lesznek kezelve, így a fogkő, az esetleges szuvasodás, gyulladások, vagy az említett bölcsességfog eltávolítás. Ha abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy ezekre nincsen szükség, akkor azonnal megtörténhet a lenyomatvétel, ami alapján a fogtechnikus elkészíti a fogszabályozó készüléket.

Napjainkban már sokféle típus közül válogathatunk, így mindenki megtalálhatja azt a fajtát, amely láthatóságából és a viselési szokásokból adódóan leginkább megfelel az életstílusnak. A rögzített fogszabályozó készüléktől várhatjuk a leginkább gyors eredményt, ám ez ma már nem jelenti, hogy a megjelenésünket rontó darabról lenne szó esetében. Ennek köszönhetően a felnőttek számára javasolt rögzített készülék sem jelent gondot a mindennapokban.

Amint elkészült a fogsorra szabott szabályozó, azt rögzíti a szakember, és innentől nincs más hátra, mint várni, és bizonyos időközönként felkeresni a fogorvost. Ez az időtartam általában négy-hat hét, s ilyenkor kontrollra kerül sor, valamint a szakember igazít a szabályozón annak függvényében, hogy milyen változások történtek az elmúlt hetekben.

Fókuszban a kényelem és a megbízhatóság

A kezelés megköveteli, hogy olyan klinikára essen a választás, mely maximális megbízhatósággal áll rendelkezésre. Az akár egyéni igények szerint alakítható időpontok, a szakemberek elérhetősége éppen úgy fontosak, mint az, hogy emberközeli légkör fogadja a pácienseket a rendelőben. A fogorvos felkeresése a legtöbbek számára stresszt okoz, ami kiválóan oldható akkor, ha sikerül rátalálni a minden szempontból megfelelő szakemberre. A Netfog Fogorvosi Rendelő e területen már számtalanszor bizonyított szolgáltatásokkal és kényelemmel áll rendelkezésre, így a fogszabályzó kezelés alatt garantáltan prémium színvonalat tudunk biztosítani.

Ha szeretné megismerni a fogszabályozás lehetőségeit, Kattintson ide a felnőtt fogszabályozás oldalhoz!

Vagy kattintson az alábbi gombra és kérjen időpontot egy állapotfelmérő vizsgálatra a Budapest II-ik kerületi fogszabályzásra specializálódott fogászatunkra!