Sosem késő! -tartja a mondás, és a korábbi hiedelmekkel ellentétben tökéletesen igaz ez a fogszabályozás esetében is. A modern fogszabályozási technikák alkalmazási lehetőségei ugyanis új távlatokat nyitnak meg még azon felnőttek előtt is, akiket eddig az esztétikai kérdések vagy a fájdalomtól való félelem tartott vissza a fogszabályzó hordásától. Látogasson el Budapest II. kerületi fogorvosi rendelőnkbe, ahol kellemes, nyugodt környezetben, a legkorszerűbb technikai háttérrel és kiváló szakértői tudással segítünk Önnek elérni álmai mosolyát.

Felnőtt fogszabályozás a II. kerületben

A növekvő igényeknek megfelelően a felnőtt fogszabályozás egyre elterjedtebb fogászati beavatkozássá válik hazánkban is, de nem mindegy, hogy hol és hogyan kerül rá sor. A külső, esztétikai szempontok (szép mosoly, magabiztos fellépés) mellett a stabil rágás és az ezzel összhangban lévő étkezési, emésztési tényezők is nagyon fontos érvként fogalmazódnak meg, amikor egy páciens felkeresi Budapest II. kerületében lévő fogászati rendelőnket. Hogy eloszlassuk a felesleges, rémisztő vagy éppen hamis tévhiteket, megválaszoltuk a legfontosabb kérdéseket.

Milyen fogszabályozót válasszunk felnőttként?

Szinte minden páciens ezzel a kérdéssel fordul be először a Budapest II. kerületében található rendelőnkbe. Pedig, akár hiszik, akár nem, a megfelelő technika kiválasztása majdnem az utolsó állomása a felnőtt fogszabályozásifolyamatnak. Az első feladatunk ugyanis mindig a probléma feltérképezése és meghatározása. Nem mindegy ugyanis, hogy esztétikai kezelésről, funkciós kezelésről, vagy éppen korrekciós beavatkozásról van szó. Ezek mindegyike más-más megoldást igényel. Ha megvan szakorvosunk felállította a pontos diagnózist, akkor lehet eldönteni, hogy az adott szituáció megoldásához milyen mechanikájú készülék lenne a leginkább megfelelő.

Fém, porcelán, műanyag

Való igaz, hogy a legköltséghatékonyabb dolog már gyermekkorban helyrehozni a fogászati eltéréseket, de felnőttként is több típusú, és ár-érték arányú megoldásra van lehetőségünk. A fém fogszabályzó készülékek olcsóbbak, így ezek talán a legnépszerűbbek, ráadásul már mini változatban is kaphatóak, ami nagyban növeli az esztétikai állapotot. Sokan már nem is egészségügyi eszközként, hanem ékszerként tekintenek a fogszabályzóra. A felnőtt fogszabályzó készülhet ugyanakkor porcelánból, valamint egyre többen alkalmazzák a szinte teljesen áttetsző műanyag változatot is.

Esztétikus rögzített fogszabályzó készülék Fém rögzített fogszabályzó készülék
Esztétikus rögzített fogszabályzó készülék Fém rögzített fogszabályzó készülék
Esztétikus fogszabályzó készülék Fogszabályzó készülék
Teleröntgen felvétel Fogszabályzó készülék

Esztétika a felnőtt fogszabályozásban

A másik fontos szempont pácienseinknél természetesen az esztétika kérdésköre, hiszen a fogszabályzás kapcsán még mindig nagyon sokaknak a szájból kilógó fémdrótok kusza látványa ugrik be – szerencsére tévesen. Ma már bárkinek rendelkezésére áll az esztétikus porcelán és zafírkristály fogszabályzó, sőt, az igazán modern, láthatatlan fogszabályozás is alkalmazható a felnőtt fogszabályozás során. Ebben az esetben egy olyan kivehető fogszabályozó eszközről beszélünk, amely szinte teljesen áttetsző műanyag. A láthatatlan fogszabályzás teljesen személyre szabott, ezred milliméter pontosságú, a beszéd vagy étkezés közben sem látható, egyúttal megfelelően és kíméletesen szabályozza a fogakat.

Ha Ön is szép, esztétikus, egészséges fogazatra vágyik, keressen fel bennünket a Budapest II. kerületében található rendelőnkben, hogy együtt megtaláljuk az Ön számára legideálisabb felnőtt fogszabályozási módot! Kattintson az alábbi gombra és kérjen időpontot egy kötelezettségektől mentes állapotfelmérő vizsgálatra!