Felmérések szerint, amikor találkozunk egy másik emberrel, az egyik első dolog, amit megnézünk rajta azok a fogai. Mindenki tudja, hogy a legjobb hely a fogazat szebbé varázsolására egy fogorvosi rendelő. A kedves olvasóban biztosan felmerül a kérdés, miként tud egy fogorvosi beavatkozás hozzájárulni a szebb és egészségesebb megjelenéséhez, mosolyához. Nézzük meg tehát, hogy milyen lehetőségeket kínál a modern technika és szakértelem a 21. században.

Ultrahangos fogkőeltávolítás

Általában az első és legegyszerűbb beavatkozás az ultrahangos fogkő eltávolítás és ezt követően a fogak polírozása egy speciális, magasnyomású sóoldattal. Ez a kezelés minden elszíneződést eltávolít a fogak felszínéről, és optikailag egy árnyalattal fehérebb fogakat varázsol. Ha valaki a kezelés után még fehérebb fogakat szeretne, akkor következik a fogfehérítés. A különleges UV-fényre aktiválódó fogfehérítő anyag hatására akár 3 színárnyalattal fehérebbé is válhatnak a fogak a kezelés végére.

Az amalgám fogtömés helyett esztétikus fogtömés

A szürke amalgámtömések cseréje és a szuvas fogak felépítése fehér töméssel a másik jelentős dolog, amit tehetünk az esztétikus fogak érdekében. A modern tömőanyagok lehetővé teszik, hogy egyszerűen, gyorsan és a páciens fogszínének teljesen megegyező esztétikus fogtöméseket alkothassunk.

Esztétika a fogászatban Esztétika a fogászatban

Fogászati héj, fogkorona

Abban az esetben, ha a fogból nagyobb darab hiányzik, akkor héj vagy korona elkészítésére van szükség. A cirkónium fogászatban való felhasználása forradalmasította a fogpótlásokat, mivel a valódi fogakra teljes mértékben hasonlító, fémmentes koronákat és hidakat tudunk elkészíteni. Ha valaki extrém módon szeretne fehérebb, a sztárokéra hasonlító fogakat, vagy a fogai alakját akarja megváltoztatni, ezeket az eljárásokat javasoljuk.

Fogszabályozás gyermek és felnőtt korban

Amennyiben a fogak elhelyezkedésével van probléma, akkor segítséget nyújt a fogszabályozás. A fogszabályzó készülékek egyre modernebb, kisebb és esztétikusabb megjelenése segített az emberekben lévő pozitív szemlélet kialakulásában. Manapság már nem csak azok a fém készülékek léteznek, amiket régebben alkalmaztak, hanem vannak átlátszó, zafírkristály és láthatatlan sínes fogszabályzók is. Ezen felül létezik még egy készülék, amit a fogak belső felszíneire ragasztunk, és ez valóban teljes mértékben észrevehetetlen. Tévhit, hogy fogszabályozni csak gyermek és tinédzser korban lehet, felnőtteknél is lehetséges a fogak sorba állítása és az esztétikus mosoly elérése.

Ebből a felsorolásból is kiderül, milyen sok lehetőség áll manapság rendelkezésünkre, ha szép fogakat szeretnénk. A fenti kezelések bármelyikét választhatja rendelőnkben, amit teljesen fájdalommentesen végzünk el. Barátságos környezetben konzultálhat kollégáinkkal, hogy melyik az Ön számára legmegfelelőbb beavatkozás.

Ha Ön is szeretne tökéletes mosolyt, kattintson az alábbi gombra és kérjen időpontot egy kötelezettségektől mentes állapotfelmérésre!