Az esztétikus fogtömés alkalmazása ma már teljesen elterjedt, és sokan az amalgám tömésüket is előszeretettel cseréltetik ilyenre. Nem csak anyagösszetételét, de megjelenését illetően is merőben más az esztétikus változat, ezért napjainkban rendszerint erre esik a választás. A fogszuvasodás a leggyakoribb fogászati megbetegedés, amely számos egészségügyi kockázatot hordoz magában. Nem véletlen, hogy a szakemberek legalább félévente egyszer javasolják a fogorvos felkeresését, hiszen így még időben fény derülhet a kezdődő szuvasodásokra.

Esztétikus fogtömés természetes végeredménnyel

A lyukas fogak kezelésére manapság az esztétikus vagy más néven kompozit fogtömés a leggyakrabban választott megoldás. A korábbi amalgám nem csak esztétikai hátrányokkal jár, de tulajdonságait tekintve is sokban különbözik a kompozit töméstől. Vele szemben az esztétikus fogtömés mind tartósság, mind esztétikum terén beváltja a hozzá fűzött reményeket. Fontos tudni a kompozit tömésről, hogy az amalgám töméssel szemben, molekuláris szinten is kötődik a fog anyagához, ilyen módon tökéletes zárást biztosítva az üreg szélei mentén. A modern tömőanyagok minden létező fogszínben rendelkezésre állnak, így a Netfog Fogorvosi Rendelőben dolgozó szakembereknek lehetősége nyílik, hogy a pácienseknek a legtermészetesebb színben készítsék el töméseiket.

Az esztétikus fogtömés készítésének menete

A helyi érzéstelenítést, melynek beadása előtt az ínyt érzéstelenítő zselével elzsibbasztjuk, követően az egészséges foganyag megkímélése mellett kerül kialakításra az üreg a tömés számára. Az alkalmazott vízhűtéses módszernek köszönhetően a páciens foga a legnagyobb védelemben részesül. Miután az üreget speciális anyagokkal kezeli a fogorvos, megtörténhet a tömés elhelyezése. Speciális kék fényű lámpával történő megvilágítás hatására köt meg a tömőanyag. A fényesre és simára polírozott felület gondoskodik arról, hogy a betömött fog minden szempontból hasonlítson az eredetihez és a rágás is komfortos lehessen.

Töméskészítéshaz kialakított üreg a bal alsó kisőrlőben A tömések felszínét ilyen eszközökkel polírozzuk
Töméskészítéshaz kialakított üreg a bal alsó kisőrlőben A tömések felszínét ilyen eszközökkel polírozzuk

Győzze le félelmét!

Nem kevés azok száma, akik félelemmel gondolnak a fogorvosi székre, és inkább együtt élnek a fogszuvasodással, mint hogy még időben felkeresnék a szakembert. A hátsó fogak esetén ugyan nem szembetűnő egy ideig a lyuk, de a szájhigiéniára, a leheletre, a rágóerőre, valamint a szomszédos fogak egészségére biztosan hatással van az. A kínzó fájdalmat nem érdemes megvárni, hiszen ekkor könnyen lehet, hogy már az esztétikus fogtömés nem elegendő, és gyökérkezelés is szükségessé válhat. Itt fontos megjegyezni, hogy a gyökérkezelés hosszabb, bonyolultabb és nem utolsó sorban költségesebb beavatkozás a fogtömésnél.

A fogászati beavatkozásoktól való félelem teljesen természetes érzés és gyakran gyermekkorban gyökeredzik. Idővel azonban még a megfelelő szájhigiénia esetén is szükségessé válhat a szakember felkeresése. Érdemes először csak egy konzultáció és szakvizsgálat alkalmával tájékozódnunk fogaink állapotáról. Ez alkalmat ad arra is, hogy leendő kezelőorvosunkat megismerjük. A megfelelő szakember választásával olyan profi kezei között tudhatjuk magunkat, akiben maximálisan megbízunk. Ha szeretnénk, a kezelés minden lépéséről tájékoztat majd bennünket, ezzel partnerként kezelve minket.

Ön is olyan Budapest II. kerületi fogorvosi rendelőt keres, ahova félelem nélkül járhat és úgy várják, mintha csak hazalátogatna? Kattintson az alábbi gombra és kérjen időpontot egy kötelezettségektől mentes állapotfelmérésre! Ez egy tökéletes alkalom arra, hogy megismerje kedves fogorvosainkat, bájos asszisztenseinket. Ezt követően, a félelmei és kétségei egy csapásra tovaszállnak!