Az esztétikus fogtömés iránt nagy érdeklődés mutatkozik napjainkban, hiszen kétségkívül látványos végeredmény születhet segítségével. Ha a vonzó megjelenés kerül szóba, akkor a fogsor épsége mellett biztosan nem mehetünk el. Legyen szó akár karrierről, akár a magánélet alakulásáról, a külsővel való elégedettség egyértelműen a magabiztosság egyik kulcsát is jelentheti. De miként mosolyoghatnánk önfeledten akkor, ha közben szeretnénk szuvas fogainkat elrejteni? A probléma az elülső fogak esetében különösen szembeötlő, de a hátul lévő fogak kapcsán sem elhanyagolható. A Netfog Fogorvosi Rendelő orvosai rendszeresen felhívják arra a figyelmet, hogy nem pusztán az esztétika, hanem a fogak jövője szempontjából is érdemes a szuvas fogakat mihamarább esztétikus töméssel ellátni.

Esztétikus fogtömés időtálló minőségben

A fogtöméssel kapcsolatban a leggyakoribb elvárás az szokott lenni, hogy időtálló minőséget képviseljen. Miért áldoznánk fel azonban az esztétikumot a strapabíró kivitelezés oltárán? Az esztétikus fogtömés előnyei nem merülnek ki abban, hogy gyorsan rögzül, és hamar terhelhető, hanem hosszú távon is számíthatnak rá a páciensek. Anyaga atomi szinten kapcsolódik a foghoz, ezért résmentes zárást biztosít a tömés széleinél. A szakember elsőként eltávolítja a fog szuvas részét, majd többféle speciális anyaggal készíti elő a fog felszínét annak érdekében, hogy a tömés tökéletes legyen. A komfortérzet és a kényelmes rágás érdekében a harapási magasság beállításával és polírozással zárul a beavatkozás.

Ne várja meg, míg fájdalommal jár!

Egyéni érzékenységtől és a szuvasodás elhelyezkedésétől függően egyeseknél akár jelentős méretű lyuk sem jár fájdalommal, de előbb vagy utóbb biztosan problémát okoz majd a kialakult helyzet. Fontos, hogy legalább félévente egyszer felkeressük fogorvosunkat, hiszen ezzel sokat tehetünk a fogszuvasodás megelőzése, valamint annak kezelése érdekében. A szuvas fog a szervezet egészének állapotára hatással lehet, gyulladásokat okozhat, fájdalommal járhat, ráadásul kellemetlen leheletet is okozhat. Esztétikus fogtömés segítségével gyorsan és egyszerűen orvosolható a probléma.

Gyermekkori rossz emlékek a félelem hátterében

Sokan vannak, akik csak végső helyzetben keresik fel a szakembert, és igyekeznek akár a szuvas fogakkal is együtt élni. A fogorvostól való félelem gyakran gyermekkorban gyökeredzik, ezért nagyon fontos, hogy a saját gyerkőc, fogorvossal való első néhány találkozása ne járjon kellemetlenséggel. A gyermekkori fogászat kapcsán is kiemelt figyelmet kap a szuvasodások kezelése, de persze a fogszabályozás kérdése mellett sem mehetünk el. Akkor sem érdemes elkeseredni, ha ez utóbbira gyermekkorban nem került sor, hiszen ma már felnőttek számára is kiváló lehetőségek kínálkoznak a rendezetlen fogsor korrigálására. Ezekre mind van lehetőség a Netfog Fogorvosi Rendelőben, hiszen gyermek fogorvos és fogszabályozással foglalkozó kollégáink is vannak. Fontos azonban, hogy mielőtt ez megtörténik, az esetleges fogászati problémákat, például a szuvasodást kezeltessük. Az esztétikus fogtömés tartós és igényes megoldásként áll rendelkezésre.

Gyökérkezeléstől az implantátumig

S hogy mi a helyzet, ha a szuvas fog már nem kezelhető? Ugyan a korszerű fogászat minden esetben a saját fogak megőrzésére törekszik, de ha ez már nem lehetséges, akkor is többféle megoldás közül választhatunk a fogpótlásra. Egy gyulladt fog megmentése gyökérkezelés révén lehetséges, ha pedig foghúzásra került sor, akkor a kétségkívül legkorszerűbb implantátum beültetése lehet az ideális választás. Ez utóbbi egyébként hidak tartópillére is lehet, de akkor is remek döntés, ha a kivehető fogsort szeretnénk rögzítettel felváltani.

Ön is szeretne időtálló, esztétikus fogtömést? Kattintson az alábbi linkre és kérjen időpontot egy kötelezettségektől mentes állapotfelmérésre a Budapest 2. kerületi fogorvosi rendelőnkbe!