A vonzó mosoly elképzelhetetlen anélkül, hogy ne rendelkeznénk fehér fogsorral, ezért a fogfehérítés menete iránt egyre többen érdeklődnek. Fogaink állapota rendszerint több tényező függvényeként alakul, és ha mindent meg is teszünk azok egészségének megőrzéséért, akkor is előfordulhat, hogy színük idővel sárgás árnyalatúvá válik. A háttérben a genetika éppen úgy állhat, mint az olyan mindennapi szokások, mint a dohányzás, a kávé, a tea és a bor fogyasztása. Ezekről ugyan lemondanunk nem kell, ám ha fehér fogsort szeretnénk, akkor érdemes a fogfehérítés mellett letenni a voksot.

Az üzletek polcain számos fehérítő fogkrém sorakozik, ám ezek az esetek többségében alkalmatlan arra, hogy a fogak anyagának mikroszkopikus csatornáiban lerakódott színes anyagoktól sikerüljön megszabadulni. Ezek a csatornák szabad szemmel nem láthatóak, de éppen elég problémát okozhatnak az elszíneződés kapcsán. Beszerezhetőek otthoni használatra kapható fehérítő szettek, ám ezek használata bonyolult és kényelmetlen, ráadásul a végeredmény sem annyira látványos, mint a rendelői fogfehérítés után. Ugyanakkor nagyon fontos az is, hogy a beavatkozást megelőzően a fogkő eltávolításra kerüljön és a fogak felszínét lepolírozzuk. Erre kizárólag otthoni körülmények között nincsen lehetőség. S hogy mit javasolnak a szakemberek? Abban rendszerint egyetértenek, hogy ha fogfehérítésről van szó, akkor mindenképpen a fogorvos segítsége ajánlott.

A fogfehérítés menete otthon

Természetesen lehetőség nyílik arra, hogy otthoni körülmények között gondoskodjunk fogaink fehérségéről, ám ehhez elsőként el kell látogatni a fogorvosi rendelőbe. Itt megtörténik a lenyomatvétel a fogívről, s ez alapján a fogtechnikus elkészít egy átlátszó, műanyag sínt, mely tökéletesen passzol a páciens fogaira, ezzel lehetővé téve az optimális otthoni fehérítést. A fogorvos egy speciális fehérítő anyagot ad, melyet a sínbe kell helyezni és azt otthon a megfelelő eredmény eléréséig használni. Az otthoni fogfehérítés menete bármely napirendbe beiktatható, ezért sokak körében kedvelt megoldásnak számít.

A rendelői fehérítés lépései

A rendelőben történő fogfehérítés menete sem tart túl sokáig, és kétségkívül hatékonyabbnak bizonyulhat, mint otthoni társa. Miután a szakember előkészíti a fogakat, vagyis megtisztítja azokat polírozással, felhelyez egy speciális ínyvédő anyagot. Ez azt a célt szolgálja, hogy a fehérítéshez használt anyag ne találkozhasson az ínnyel. A fogorvos által használt speciális fehérítő gél 3×8 percen keresztül marad a fogakon, és a kívánt fehérség elérése érdekében egy intenzív, kék fényt kibocsátó lámpával kerül megvilágításra. A fogfehérítés menete ecsetelő oldat felvitelével zárul, amely segít a fehérséget minél hosszabb időn keresztül megőrizni. Nem ez azonban az egyetlen célja, hanem az esetlegesen kialakuló érzékenységet is csökkenti.

Fogfehérítés közben Ínyvédő felhelyezése
Fogfehérítés közben Ínyvédő felhelyezése

Érdemes tudni, hogy a szakember által végzett fogfehérítés maximálisan biztonságos, és a kezdeti esetleges érzékenység is gyorsan el fog múlni. Ennek egyébként az az oka, hogy amikor a csatornákat elzáró anyagok (amik egyébként a fogak elszíneződéséért is felelősek) kioldódnak, akkor a fogbélhez könnyebben elérnek a hő- és egyéb ingerek.

A fogak fehérségére érdemes rendszeresen odafigyelni, hiszen így hosszú időn keresztül megőrizhető a vonzó mosoly. Természetesen az egészség legalább ilyen fontos, ezért a szakemberek félévente egyszer tanácsolják a fogorvosi rendelő felkeresését. Az ápolt fogsor egyenes utat jelent a magabiztos fellépés felé, melynek előnyeit az élet minden területén megérezhetjük.

Ha szeretne Ön is biztonságos, garantált eredményt hozó fogfehérítő kezelést választani, kattintson az alábbi linkre és kérjen időpontot!