A fogszabályozás egyre gyakrabban keresett beavatkozás a felnőttek körében, hiszen segítségével megvalósítható az esztétikus, igényes fogsor. A terület azonban többet érdemel pusztán a külsőségeknél, hiszen a rendezett fogak magukban hordozzák az egészség megőrzésének lehetőségét is. Többféle fogszabályozó készülék van jelen manapság a piacon, így mindenki találhat életmódjának és anatómiai adottságainak megfelelő típust. Fontos azonban tudni, hogy felnőttként sokszor csak a fixen rögzített készülékek hozhatják meg a kívánt végeredményt. Ennek ellenére azonban a netfog.hu információi szerint is tény, hogy minden korábbinál többen érdeklődnek a fogszabályozás iránt. Lássuk, milyen előnyei vannak annak, ha időt és anyagiakat szentelünk ennek a területnek!

1. Egészséges fogak

Aki már megtapasztalta az egymásra dőlt, ferde fogak hátulütőit, az pontosan tudja, hogy nem csak esztétikai szempontból jár hátrányokkal a természet ilyen fajta adománya. Még alapos fogmosással sem távolítható el ugyanis a fogközökből a szennyeződés, a lepedék, aminek előbb vagy utóbb fogkő, szuvasodás és akár a saját fogak elvesztésével is járó fogágybetegség lehet a következménye. Nagyon fontos tehát, hogy ha gyermekkorban nem történt volna meg a fogszabályozás, akkor felnőttként mindenképpen fordítsunk erre figyelmet. Ugyan könnyen lehet, hogy a rendellenességek mértékétől függően másfél-két évet is a készülékkel a szájban kell majd tölteni, de a korszerű megoldásokkal ez már kicsit sem kényelmetlen és zavaró.

2. Vonzó mosoly

A fogszabályozás egyik kétségkívüli előnye a vonzó mosoly, amely megteremthető az orvostudomány segítségével. Mindegy, hogy az első fogak közötti tér, az egymásra dőlt frontfogak, vagy a rágófogak ferdesége okoz problémát, a személyes kezelési terv alapján végzett fogszabályozás előbb vagy utóbb biztosan a kívánt eredménnyel zárul majd. Ehhez természetesen a megfelelő szakember megtalálása is lényeges, hiszen a témában a hozzáértés és a gyakorlat legalább olyan lényegesek, mint az empatikus hozzáállás. Ez utóbbi főként akkor kerül szerephez, ha például a bölcsességfogak eltávolítása is a folyamat részét képezi.

3. Egyénre szabott megoldások

Míg gyermekkorban a kivehető készülékek az elterjedtek, addig kamaszkorban és utána sokszor kizárólag fix készülékkel orvosolhatóak a nagyobb szabálytalanságok. Jó hír viszont, hogy ma már ezek is egyszerűen viselhetőek és a legkisebb kényelmetlenséget sem okozzák a hozzászokás után. Persze van lehetőség az átlátszó vagy például a nyelv felől felhelyezhető fogszabályzó készülék használatára is. Mindig egyéni anatómiai adottságok függvényében javasolja a szakember egyik vagy másik megoldást, és persze a rendelkezésre álló anyagiak sem elhanyagolhatóak.

4. Magabiztosság fogszabályozás segítségével

A fogsor egészsége és annak szépsége nagymértékben befolyásolja azt, miként állunk hozzá a mindennapokhoz. Ha elégedetlenek vagyunk, az magabiztosságunkon is nyomot hagy, ezt pedig akarva-akaratlanul, de mindenki látja. Nem véletlen, hogy egyre többen döntenek úgy, hogy vállalják a fogszabályozás folyamatát, ezzel téve a vágyott, rendezett fogsor érdekében.

5. Jobb életminőség, teljesebb élet

Végső soron ezek azok a tényezők, amelyek motiválóan hatnak sokakra, s tulajdonképpen a végső cél is ebben keresendő. A fogszabályozás során ugyan megvalósul a kívánt végeredmény, de az egyértelműen az életminőséghez ad hozzá, ami fontosabb pusztán a tökéletes fogsor tényénél.

Ha Ön is szeretne szabályos, vonzó mosolyt, kattintson az alábbi gombra és kérjen időpontot egy kötelezettségektől mentes állapotfelmérésre! Fogszabályozásra specializálódott fogorvosunk fogadja és meg tudják beszélni a személyre szabott lehetőségeket.