A saját fog elvesztése után érdemes mihamarabb valamelyik fogpótlás mellett letenni a voksot. Alapvetően elmondható, hogy a fogorvosok a saját fogak megmentésére törekednek, de ez nem mindig valósítható meg. Ilyenkor kerül szóba a fogpótlás, melyet érdemes mihamarabb elvégeztetni. Miért olyan fontos ez? Kevesen tudják, de az eltávolított fog helyén a csontállomány egyre ritkább lesz, ami nem kedvez például a későbbi implantátum beültetésének. A hiányos fogsor egyébként is nagyon sok hátulütővel jár, s ezek közül csak egyik az esztétikai hátrány. A Netfog Fogorvosi Rendelő szakemberei azt javasolják, hogy legalább félévente egyszer keressük fel fogorvosunkat, s így már a kezdeti állapotban elcsíphetőek a fogászati problémák, és a fogpótlás eshetősége.

A fogpótlás nem csak esztétikailag fontos

A vonzó mosoly elképzelhetetlen teljes fogsor nélkül. Kétség sem férhet ahhoz, hogy a megjelenés érdekében kiemelt jelentőséggel bír fogaink állapota. A magabiztosságra is hatással van az, mennyire bátran merünk mosolyogni és kommunikálni, ami a magánéletben és a munkában egyaránt szerephez jut. Nem lehet azonban elégszer hangsúlyozni, hogy a fogpótlás a rágás teljességére, a hangképzésre is hatással van. Ráadásul az eltávolított fog helyén maradó rés felé a szomszédos és a szemben lévő fogak elvándorolnak, ez a folyamat egy idő után a fogpótlás elkészítését is lehetetlenné teszi. Többféle lehetőség közül válogathatunk, de ha a legmodernebb megoldást szeretnénk magunkénak tudni, akkor a fogászati implantátum mellett érdemes letenni a voksot.

Fogászati implantátum változatos felhasználási körrel

A legkorszerűbb fogpótlás az implantátum beültetése. Segítségével pótolhatunk egyetlen hiányzó fogat, készíthetünk tartópillért híd számára, de akár több fogat is beültethetünk. A legfontosabb feltétel nem más, mint a csont megfelelő állapota. Főként hosszabb ideje tartó foghiány esetén szokott előfordulni, hogy a csont elveszik, és csak utólagos csontpótlással biztosítható a műgyökér megfelelő rögzülése. Az implantálással történő fogpótlás elkészítésének folyamata ugyanis két részből áll. A beavatkozás során először a műfoggyökeret helyezi be a csontba a szakember, mely ott speciális anyagának köszönhetően rögzül, becsontosodik. Amint ez megtörtént, következhet a felépítmény, vagyis a híd illetve a korona felhelyezése. A megoldás kétségkívül biztonságos, strapabíró, és esztétikai szerepe is kiváló.

Félelem nélkül a fogászati rendelőben

Sokan tartunk a fogászati beavatkozásoktól, és e mögött gyakran gyermekkori rossz élmények fedezhetőek fel. Ráadásul az implantátum behelyezésének folyamata, lévén sebészi beavatkozásról van szó, senkiben sem kelt jó érzést. Ezek az érzések az első konzultáció után el is hagyják a pácienseket, amikor elmagyarázzuk nekik, hogy a beavatkozás semmivel sem kellemetlenebb vagy hosszabb egy fogtömés elkészítésénél.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a saját fogak elvesztése akár fiatal korban is megtörténhet. A nem megfelelő szájhigiénia, a jelentős fogkövesedés, vagy például a várandósság idején előforduló fogromlás is vezethetnek oda, hogy húzásra van szükség. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a mindennapi szájhigiéniára való odafigyelés, valamint a rendszeres fogorvos látogatás jelenthetik a megfelelő utat a vonzó, ép és egészséges fogsor irányába. Akkor sem érdemes azonban kétségbe esni, ha fogpótlás válik szükségessé, hiszen a modern orvostudomány többféle korszerű és megbízható lehetőséget kínál a páciensek számára.

Önnek is szüksége van fogpótlásra? Kattintson az alábbi linkre és kérjen időpontot egy kötelezettségektől mentes állapotfelmérésre a Budapest II-ik kerületi fogorvosi rendelőnkbe! Fogpótlás szakértőnk fogadja Önt és tájékoztatja a lehetőségekről.