A fogorvos választás kiemelt jelentőséggel bír annak érdekében, hogy mind az ellátással, mind a végeredménnyel maximálisan elégedettek legyünk. Sokan vannak, akik már a fogorvosi szék látványától is rosszul vannak, s ilyenkor különösen fontos, hogy olyan környezetben történjen a szükségessé váló beavatkozás, amelyben maximálisan biztonságban érezhetjük magunkat. Az emberi tényezők mellett természetesen a megfelelő szakmai felkészültség is lényeges. A Netfog Fogorvosi Rendelő szakembereinek segítségével összegyűjtöttük azokat a legfontosabb szempontokat, amelyek alapján rendszerint megtörténik a fogorvos választása. Nézzük, mire érdemes odafigyelni akkor, ha most keressük az ideális klinikát és szakembert!

Nem mindegy a helyszín

Budapest minden korábbinál több szakemberrel várja azokat, akik szeretnének egészségesebb, esztétikusabb fogsort magukénak tudni. Mindegy, hogy vidéken élünk, vagy éppen a fővárosban szeretnénk rátalálni a megfelelő szakemberre, a rendelő vagy a klinika helyszíne korántsem elhanyagolható. A fogászati beavatkozás előtt rendszerint még azokban is van egy kis félsz, akik egyébként nem tartanak különösebben a fogorvostól. Hasznos tehát, ha a lakóhelyhez viszonylag közel fekvő klinika mellett tesszük le a voksot, hiszen az órákon át tartó utazás senki számára nem kívánt akkor, amikor mihamarabb szeretne túl lenni a beavatkozáson. Kivételt képez természetesen az, amikor egy speciális beavatkozásra van szükségünk, vagy ha kedvenc orvosunkat követjük egy új helyszínen lévő rendelőbe.

Megbízható rendelkezésre állás

Aki tapasztalta már annak kellemetlenségét, hogy nem érte el telefonon a fogorvosi rendelőt, az pontosan tudja, hogy a gyors segítség sokszor nélkülözhetetlen. Ha a szakember szükség esetén rendelkezésre és akár soron kívül is biztosít időpontot, az már egy nagyon jó pontnak számít. Az igazán megbízható és a páciens érdekeit szem előtt tartó klinikák úgy alakítják rendelési idejüket, hogy az azok számára is megfelelő legyen, akik munkaidőben nem tudják megoldani a fogorvos meglátogatását.

Széles körű szolgáltatások egy helyen

Ma már kifejezetten azok a klinikák a keresettek, ahol minden esetlegesen szükségessé váló fogászati ellátás egy helyen elérhető. Legyen szó diagnosztikáról, szájsebészeti beavatkozásokról vagy akár fogszabályozásról, nagyon fontos, hogy a megfelelő szakértelemmel és tapasztalattal rendelkező orvosok álljanak rendelkezésre. Fogorvos választás során természetesen az is lényeges szempont, hogy tevékenykedik-e olyan szakember a klinikán, aki a kívánt terület specialistájának számít.

Megfelelő tájékoztatás

A fogorvosi székben ülve legtöbben szeretnénk tudni, hogy mi történik és mennyi ideig fog tartani a kezelés. Az igazán jó szakemberek a kezelési terv elkészítése során konzultálnak a pácienssel, megbeszélik velük, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésre, és melyiket miért javasolják az egyéni adottságok függvényében. A megfelelő tájékoztatás olyan érv, amely fontos szerepet játszhat a fogorvos választás során, hiszen ettől nem érezzük azt, hogy rajtunk kívül álló tényezők döntenek arról, mi történik majd a szánkban.

Dr. Luib Fruzsina a Netfog Fogorvosi Rendelőben Dr. Luib Fruzsina a Netfog Fogorvosi Rendelőben

Emberi szimpátia, a fogorvos választás fő alapja

Ha sorra vennénk azokat a területeket, amelyek fogorvos választás során lényegesek, akkor az emberi faktor valószínűleg vezető helyet foglalna el. Ha a szakember szimpatikus, akkor bizalommal fordulunk hozzá, és talán kevésbé félve bízzuk rá magunkat. Érdemes engedni megérzéseinknek és akár ilyen alapon letenni a voksot egyik vagy másik fogorvos mellett. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az emberi szimpátia sokkal fontosabb tényező az áraknál, és a páciensek akár többet is hajlandóak fizetni azért, hogy valóban a legjobb kezekben tudhassák magukat.

Ha Ön is barátságos, fájdalommentes fogorvosi rendelőt választana Budapest 2-ik kerületében, kattintson az alábbi linkre és kérjen időpontot egy kötelezettségektől mentes állapotfelmérésre!