Sokan még ma is ódzkodnak a teljes kivehető műfogsortól, tartva attól, hogy kellemetlen helyzetbe keveredhetnek használat közben. Pedig a kényelem és a természetesség megőrzésének érdekében ma már lehetőség nyílik arra, hogy a teljes kivehető műfogsor is rögzíthetővé váljon speciális mini implantátum rendszerek segítségével. Így Ön gondtalanul és önfeledten élheti mindennapjait, miközben esztétikailag és egészségügyileg is kifogástalan a fogsora.

Hogyan történik a mini implantátumos műfogsorrögzítés?

A beépíthető mini implantátum rendszert kifejezetten a teljes kivehető műfogsorok rögzítéséhez fejlesztették ki, amely fontos mérföldkő a fogászatban. A mini implantátumok beültetése helyi érzéstelenítésben végzett, minimális sebészi terheléssel zajló rövid kezelés. A mini implantátumok a klasszikus implantátumokhoz képest vékonyabbak, ezért legtöbbször metszés és csontfeltárás nélkül az ínyen keresztül behelyezhetőek az állcsontba.

A műfogsorrögzítő eljárás során az alsó műfogsor rögzítése esetén négy, a felső protézis rögzítése esetén hat darab mini implantátumot ültetünk be. A műfogsorba pedig speciális gumigyűrűs házakat helyezünk, amelyek patentszerűen finoman rápattannak az implantátum íny fölé kiemelkedő gömbfejű végére. Természetesen rögzíthető csak az alsó-, csak a felső vagy akár mindkét műfogsor. Ezáltal a műfogsor biztonságosan rögzül, így többé nincs szükség semmilyen műfogsorragasztó használatára. A műfogsor minden pillanatban stabilan a helyén marad, újra eheti kedvenc ételeit, önfeledten beszélgethet, nevethet, anélkül, hogy aggódnia kellene a műfogsora miatt.

Miért mini az implantátum?

Természetesen a mérete miatt! Mini implantátum esetében ugyanis fele akkora átmérőjű titán műgyökeret ültetnek az állcsontba, mint a hagyományos implantátumok. Ennek köszönhetően olyan páciensek számára is beültethők, akiknek a normál vastagságú implantátumok beültetéséhez már nem áll rendelkezésre elegendő csontállomány.

Miből készülnek a mini implantátumok?

A mini implantátumok titánból készülnek. Ez egy a gyógyászatban általánosan használt alapanyag, amely az élő szervezet számára maximálisan befogadható. A csontszövetek szépen körbenövik a mini implantátumokat, a testünk a sajátjának fogadja el.

Mini implantátum és fogsor együtt

Kinek ideális választás a mini implantátumos műfogsorrögzítés?

A beépíthető mini implantátum rendszer, más néven tűimplantátum azoknak a pácienseinknek nyújt tartós megoldást, akiknek most válik aktuálissá a teljes fogsor pótlás vagy már jelenleg is teljes kivehető fogpótlással, műfogsorral élnek, de elégedettlenek fogsorukkal.

Hogyan zajlik a mini implanátum behelyezése?

A szakszerű fogászati beavatkozás a fájdalommentes fogászat védjegye alatt zajlik, tehát egy helyi érzéstelenítésben végzett, minimális sebészi terheléssel zajló rövid kezelés. A mini implantátumok a klasszikus implantátumokhoz képest vékonyabbak, ezért legtöbbször metszés és csontfeltárás nélkül az ínyen keresztül behelyezhetőek az állcsontba. Egy teljes alsó fogsor rögzítéséhez elegendő lehet akár csak négy mini implantátum behelyezése, míg a felső fogsor esetében négy-hat mini implantátum beültetése szükséges. Mindkét oldal azonnal terhelhetővé válik. Mivel nincs szükség felnyitásra, így gyakorlatilag sebképződés nélkül, nagyon rövid gyógyulási idővel zajlik a beavatkozás.

Melyek a mini implantátumos műfogsorrögzítés előnyei?

– a műfogsor minden pillanatban maximális stabilitást biztosít,
– bátran fogyaszthatja kedvenc ételeit,
– nem feltétlen kell új műfogsor hozzá,
– nincs szükség többé műfogsorragasztóra,
– lehetővé teszi az étel alapos megrágását.

A stabil, rögzített műfogsor nem csak esztétikai és egészségügyi szempontból hoz jelentős változást az életében, hanem visszakapja önbizalmát és hozzásegíti egy magasabb életminőséghez.

Ha szeretné Ön is, hogy stabil, erős legyen a műfogsora, kérjen időpontot Budapest 2. kerületi fogászatunkra egy állapotfelmérő vizsgálatra az alábbi gombra kattintva! Műfogsorrögzítésre specializálódott kollégánk várja Önt. A vizsgálat végére összeállítja a kezelési ütemtervet és minden információ a birtokában lesz a megalapozott döntéshez.