Ideje elhagyni a fogorvoshoz és a fogászati beavatkozásokhoz kapcsolódó félelmeinket! Neveljünk fel végre egy olyan generációt, akiknek ugyanolyan természetes lesz fogászatra járni, mintha kenyérért ugrana le a közértbe. Annál is inkább, mert ma már a rideg, klórszagú, neonfényű rendelők ideje letűnt. Helyette otthonos, barátságos környezetben vehetjük igénybe a gyermekfogászati szolgáltatásokat. Mondunk 3 trükköt, amivel izgalmasabbá, érdekesebbé tehetjük gyermekünk számára a gyermekfogorvos látogatását.

Válasszunk család- és gyermekbarát rendelőt

Manapság már lehetőségünk van kifejezetten család- és gyermekbarát fogászati rendelőt választani magunknak, ahol a kellemes környezetnek hála – kicsiktől a nagyokig – mindenki komfortosan, biztonságban érzi magát. A legkisebbeket például játékok, mesekönyvek és színezők vagy éppen kreatív sarok várja, hogy legyen mivel elütni az időt amíg sorra kerülnek. Az ilyen rendelőkben gyermekfogorvos is dolgozik, aki naprakész tudással rendelkezik a legmodernebb, gyerekekre szabott eljárásokkal kapcsolatban. A sikeres kezelés vagy fájdalommentes beavatkozás után ráadásul még egy kis meglepetéssel is kedveskedni szoktunk a gyerekeknek. 

Csak semmi erőszak

Modern, családbarát környezet ide vagy oda, természetesen erőszakkal semmiképp nem szabad elvonszolni a gyermeket a fogorvosi rendelőbe. Hiszen az csak még nagyobb belső ellenállást szül. Itt lép életbe a fokozatosság elve: először elég lehet, ha csak egy-egy pozitív élményünket osztjuk meg a kicsikkel. Olvashatunk fel fogászati témában meséket, verseket és mondókákat, amelyek érdekessé, izgalmassá teszik a fogorvosi rendelőt, a gyermekfogorvost és a számtalan csillogó-villogó eszközt és műszert. Majd, amikor elérkezett a pillanat, kínáljuk fel a gyermeknek, hogy elkísérhet bennünket és megnézheti saját maga is ezt a „híres” helyet. Természetesen neki ilyenkor még semmilyen vizsgálaton nem kell részt vennie.

Nálunk ez is a gyermekfogorvos látogatás része

Lego fognyűvő manó játék gyermekfogászatunkon Színező és színes ceruzák az idő eltöltésere gyermekfogászati kezelés előtt
Lego fognyűvő manó játék gyermekfogászatunkon Színező és színes ceruzák az idő eltöltésere gyermekfogászati kezelés előtt

A példamutatás

A „jó példa ragadós” tartja a mondás és ez esetben nem csak a fogkrém miatt lesz az! Ha gyermekünk idejekorán elsajátítja tőlünk a megfelelő szájhigiéniát, akkor feltehetően eleve kevesebbet kell majd komolyabb fogászati beavatkozásokon részt vennie. Ha pedig azt látja, hogy mi magunk is nyugodtan, komfortosan érezzük magunkat, amikor felkeresünk egy fogászati rendelőt, akkor a későbbiekben ő is bizalommal fordul majd a szakemberekhez. Érdemes a rutin részévé tenni a félévente esedékes fogorvosi ellenőrző vizsgálatot nem csak a gyermek, hanem a felnőttek esetében is.

Amennyiben megvalósítja ezt a néhány egyszerű trükköt, gyermeke hálás lesz Önnek érte, sok kellemetlenségtől meg tudja óvni.

Gyermekfogorvos Budapest 2. kerületében

Ha elérkezett az idő, kattintson az alábbi gombra és kérjen időpontot fogászati ellenőrző vizsgálatra a Budapest 2. kerületében található család- és gyermekbarát fogászatunkra, ahol a gyermekfogászati vizsgálat keretén belül fogszabályozási kérdésekben is felvilágosítást kaphat.