Jelen pillanatban, a COVID-19 járvány miatt, bármilyen beavatkozást nem, csak sürgősségi fogászati ellátást végezhetünk. Ha például fáj a foga, akkor lehetősége van ellátogatni budapesti fogászatunkra. Ezzel azonban az is együtt jár, hogy sajnos fertőzésveszélynek teszi ki magát és az ott dolgozókat. A jó hír viszont, hogy néhány egyszerűen betartható óvintézkedéssel a kockázat minimálisra csökkenthető. Mai cikkünkben arra fogok kitérni, hogy mit tehetnek a fogászati dolgozók és mit tehet a páciens annak érdekében, hogy megakadályozzuk a vírus terjedését.

Óvintézkedéseink

Az első és legfontosabb alapelv, hogy tényleg csak akkor menjünk kezelésre, ha erre mindenképp szükség van. A hatályos kormányrendelet egyébként szigorúan szabályozza is az elvégezhető fogászati beavatkozásokat. Ha érdekli, hogy mi számít sürgősségi esetnek, akkor olvassa el korábbi cikkünket. A másik fontos dolog, hogy lehetőleg egyedül érkezzünk a kezelésre. Ha valaki kora vagy az egészségügyi helyzete miatt segítségre szorul, akkor maximálisan egy kísérővel jöjjön.

 A rendelő több pontján (a váróban és a mosdóban is) kézfertőtlenítő folyadékokat helyeztünk el, így Önnek az érkezésekor, a mosdóhasználat után és a fizetés végeztével is lehetősége van kezének megtisztítására. Alkalmazottjaink kivétel nélkül maszkot viselnek. Továbbá a kezelőben dolgozó asszisztensek és orvosok egyéb védőfelszereléseket is használnak. Teljes testet beborító védőruha mellett, speciális maszkot, sapkát, védőszemüveget is plexi álarcot is felvesznek. Különösen figyelünk arra, hogy miden eszköz, felület és műszer tökéletesen le legyen fertőtlenítve. A lehető legtöbb egyszer használatos eszközt használunk. Az egyes kezelések között és alatt a helyiségeket alaposan kiszellőztetjük kereszthuzat létrehozásával. 

Nem fogadunk lázas, beteg pácienseket és azokat, akik kevesebb, mint 2 hete érkeztek haza külföldről. A fent említett dolgokat beleegyező formanyomtatvány keretén belül ellenőrizzük, és a páciensnek aláírásával igazolnia kell annak hitelességét. Pácienseink időpontjai között hosszabb szüneteket hagyunk azért, hogy lehetőleg mindig csak egy valaki tartózkodjon nálunk. Ha mégis elhúzódna az Ön időpontja előtti kezelés, akkor kérjük, hogy a rendelőn kívül várakozzon.

Teljes mértékben betartjuk a szakma jelen helyzetre vonatkozó irányelveit. Levegővel hajtott fogászati fúrót (turbina) és ultrahangos fogkőleszedőt nem használunk. Amennyibe lehetőség van rá, akkor a fúró használatát teljes mértékben mellőzzük, és más eljárással oldjuk meg a problémát. A spray képződéssel járó programfunkciókat és eljárásokat is kizárjuk a munka menetéből. Munkatársaink fokozottan figyelnek a páciensre és egymásra, ha bármilyen hibát vagy mulasztást tapasztalnak a protokollban, azonnal figyelmeztetik a másikat.

Jöjjön el rendelőnkbe

Ha fáj a foga vagy sürgősség beavatkozásra van szüksége, akkor bátran ellátogathat 2. kerületi fogászati rendelőnkbe, mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb biztonságban legyen a rendelőnkben eltöltött idő alatt.

Köszönjük, hogy elolvasta és betartja a fent leírtakat! Köszönjük, hogy vigyáz magára és embertársira!

Sok kérdés és bizonytalanság van a koronavírus járvány miatt kialakult különleges helyzetben, hogy vajon milyen fogászati problémával fordulhatunk fogorvoshoz. A jó hír, hogy sürgősségi fogászati ellátás ebben az időszakban is elérhető, a sürgős fogászati beavatkozások elvégezhetők. Cikkünk ebben a témában szeretne felvilágosítást nyújtani az olvasónak.