FOGORVOSI RENDELŐ
GYERMEK ÉS FELNŐTT FOGSZABÁLYOZÁS, FOGKŐ ELTÁVOLÍTÁS, FOGFEHÉRÍTÉS, ESZTÉTIKUS TÖMÉS, GYERMEK FOGÁSZAT, GYÖKÉRKEZELÉS, IMPLANTÁCIÓ, ÁLTALÁNOS FOGÁSZAT

Bejelentkezés: +36 1 613 3453 | Cím: 1027 Budapest, Margit körút 64/b - I. em. 9. | Nyitva tartás: Hétfő – Péntek 8:00-20:00 | E-mail: netfog@netfog.hu

A fogszabályozás 5 előnye, amiért nincs min gondolkoznia

A vonzó mosoly titka nem csak a fogak fehérségében rejlik, hanem a fogsor rendezettségében is. A fogszabályozás ma már teljesen elfogadott megoldás mindazok számára, akik szabálytalan fogsorukat szeretnénk rendezetté varázsolni. A fogak közötti torlódások, a megdőlt fogak és a hézagok nem csak esztétikai problémát okoznak, hanem gyakran magukban hordozzák a későbbi fogászati megbetegedések kockázatát. Az előreálló fogak jobban kitettek a traumás sérüléseknek akár baleset, akár sportolás közben, de természetesen nem mehetünk el a hatékony rágás és a hangképzés kérdése mellett sem. Cikkünkben most annak igyekszünk utánajárni, hogy miért érdemes odafigyelni a fogszabályozásra akár gyermekkorban, akár a későbbiekben.

1. Tökéletes mosoly és magabiztosság

A vonzó mosoly titka nem csak a fogak fehérségében rejlik, hanem a fogsor rendezettségében is. Sajnos tény, hogy a szabálytalanul álló, vagy éppen megdőlt fogak jelentősen befolyásolják a magabiztosságot. Az érintettek nem mernek önfeledten mosolyogni, s ez előbb vagy utóbb akár a társas kapcsolatok alakulására, az önértékelésre és a megítélésre is rányomhatja bélyegét. Ma már végleg elfelejthetjük azt az időt, amikor a fogszabályzó készülék viselése kínosnak számított, hiszen napjainkban már egészen diszkréten is megoldható ez, ráadásul a szabályos fogsor és az érte tett erőfeszítések igenis becsülendőek.

2. Fogászati problémák megelőzése

 Fogászati problémák megelőzése: Nem csak az esztétikai problémák miatt célszerű a fogszabályozás mellett dönteni Nem csak az esztétikai problémák miatt célszerű a fogszabályozás mellett dönteni, hanem az esetleges fogászati betegségek megelőzéséért is. Az egymásra dőlt fogakat nehéz tisztítani, így esetükben gyakoribb a szuvasodás. A szájápolási nehézségeken túl az állkapocs-ízülettel is gondok adódhatnak az egyenetlen rágóerőből eredően. Ideális esetben már gyermekkorban célszerű a fogszabályozást elvégezni, de ha erre ilyen vagy olyan okoknál fogva nem kerül sor, akkor felnőttként sem késő foglalkozni ezzel. Ugyan hosszabb ideig, akár másfél évig is eltarthat a folyamat, de az esztétikai és egészségügyi előnyök apropóján mindenképpen érdemes belevágni.

3. Traumás sérülések kiküszöbölése

Elsősorban az előreálló frontfogak vannak a sérülés veszélyének kitéve, így a fogszabályozás már csak azért is indokolt lehet, hogy ezek esetleges traumáit elkerüljük. A csapatban játszható sportok során éppen úgy balesetek történhetnek, mint hazafelé autózva, s ilyenkor a frontfogak fokozott veszélyben vannak. A későbbi fogpótlást megelőzvén tehát soha nincs késő a fogszabályozó készülék viselése mellett dönteni.

4. Hatékony rágás, jobb emésztés

A fogak közötti hézagok, vagy a szabálytalan fogsor a rágás minőségére is rányomja bélyegét. A nagyobb darabokban a gyomorba kerülő ételek felszívódása, emésztése nehézséget okozhat, ami akár a kellemetlen puffadással is együtt járhat. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ha alaposan megrágjuk az ételt, azzal nem csak a gyomorfájás, de a túlevés is megelőzhető. Törekedjünk tehát arra, hogy egészséges, szabályos fogsor szolgálja emésztésünk hatékonyságát.

5. Fogszabályozás, ami önbecsülést épít

A fogsor állapotára való odafigyelés hosszú távú előnyökkel jár. Így a fogszabályozás pozitívumait nem csak az esztétikailag elérhető eredményeknek köszönhetően érezhetjük, hanem a fogsor egészségének megőrzése kapcsán is. Alapvetően pozitív érzéssel tölt el az, ha tudjuk, mindent megtettünk a szabályosabb, tökéletesen funkcionáló fogsor érdekében, mely nem utolsó sorban megjelenésünkre is jótékony hatással van. Egyre többen választják felnőttként is a fogszabályozás kínálta lehetőségeket, ami a korszerű készülékeknek köszönhetően sokkal kevesebb kellemetlenséggel jár, mint körülbelül 20 évvel ezelőtt.

Kapcsolódó cikkünk:
Fogszabályozáson gondolkodik? Nincs miért várnia!